About

About Christian

Christian Boontjes is net buiten Amsterdam, in het Gooi gevestigd. Met Deense roots is zijn werk en inspiratie altijd internationaal georiënteerd geweest. Vanaf jonge leeftijd is hij gefascineerd door kunst en architectuur en de gevoelens en emoties die het bij mensen teweeg brengt. Dit leidde later tot het behalen van een diploma in architectuur aan de technische universiteit van Eindhoven, gespecialiseerd in gezondheidszorg en de Healing Environment. Na voor verschillende architectenbureaus te hebben gewerkt, begon hij zijn eigen bedrijf als architect en ontwerper, en meer recent combineerde hij zijn liefde voor fotografie met zijn passie voor architectuur in het maken van architectuur foto’s. Christian gelooft dat aandacht voor detail van vitaal belang is voor goede architectuur en hecht veel waarde aan nauw contact met zijn klanten. Of het nu gaat om een klein interieurproject of een nieuw gebouw, hij streeft er altijd naar tijdloze ontwerpen te maken en zijn klanten de best mogelijke oplossing voor hun wensen te bieden.

 

Naast architectuur en fotografie houdt Christian van dieren en de natuur. Om te ontspannen en op te laden geniet hij ervan om buiten te zijn, te fietsen en te golfen. Vaker dan niet zul je hem vinden vergezeld van een potlood en een foto camera.

golfshot533x552px

Visie

Architectuur voegt bepaalde kwaliteiten toe aan de omgeving waarin we ons bevinden. Onze directe omgeving is van invloed op ons fysieke en psychische welbevinden en als deze grauw en nietszeggend, of zelfs onplezierig is, heeft dit negatieve effecten. Goede architectuur creëert een plezierige, inspirerende omgeving, die levenslust en geluk bevordert.

Mijn visie is dat architectuur een positieve bijdrage aan de omgeving kan leveren en het leven van de gebruikers van een gebouw en zijn directe nabijheid kan verrijken.

Om dit te realiseren is het belangrijk om nauw samen te werken met de opdrachtgever en de eindgebruikers van het gebouw. Als uw architect luister ik naar uw individuele wensen en de redenen hierachter, om zo samen tot een doordacht programma van eisen te komen. Dit zal gecombineerd worden met invloeden vanuit de omgeving en geldende regelgeving, om uiteindelijk tot een weloverwogen ontwerp te komen. Complexe probleemstellingen en oplossingsgericht denken zijn voor mij een positieve drijfveer om tot een tijdloos, uniek en functioneel ontwerp te komen.

Na totstandkoming van een definitief ontwerp is het belangrijk dat dit zorgvuldig wordt uitgewerkt en doordacht om tegenslagen tijdens het bouwproces, zowel technisch als financieel, te voorkomen. De uiteindelijke kwaliteit van een ontwerp zit in de uitvoering van de details. Als zowel bouwkundig ingenieur als architect combineer ik het esthetische met het technische om tot een goed functionerende, duurzame oplossing, te komen.

Of het nu om een kleine uitbouw, de herbestemming van een bestaand pand of de bouw van een nieuw gebouw gaat, het proces is altijd gelijk. U staat als klant centraal en u kunt van mij een nauwe samenwerking verwachten waarin ik het hele proces en alle betrokkenen stuur richting een gezamenlijk einddoel, van initiatief tot oplevering, om zo de juiste hoge kwaliteit te waarborgen.

 

Christian Boontjes – architect

Werkzaamheden

Architectuur

Vanaf de planvorming tot het aanvragen van de vergunningen en het bouwen van een nieuw gebouw. Ongeacht de grootte van het project heb ik plezier in het samenwerken met mensen en de best mogelijke oplossingen voor mijn klanten te ontwerpen

Interieur Ontwerp

Het herbestemmen en opnieuw inrichten van bestaande gebouwen voor een nieuwe toekomst is één van mijn specialiteiten. Ik vind de probleemstellingen bij het herbestemmen van een oud gebouw leuk en schep er voldoening in om nieuw leven in een oud gebouw te kunnen blazen.

Design

Het ontwerpen van diverse gebruiksvoorwerpen, vaak in combinatie met het ontwerpen van een gebouw of interieur