Om

Om Christian

Christian Boontjes bor lige uden for Amsterdam i Holland. Med danske rødder er hans arbejde og inspiration altid vzret internationalt orienteret. Fra en ung alder er han fascineret af kunst og arkitektur, og de følelser og reaktioner det løser hos mennesker. Det førte ham senere til at tage en uddannelse som arkitekt ved det tekniske universitet i Eindhoven hvor han bestod med speciale i sundhedsdesign og ‘the Healing Environment’. Efter at have arbejdet i flere arkitektfirmaer startede han for godt et årti siden sin egen virksomhed som arkitekt og designer. Mere for nylig kombinerede han sin kærlighed til fotografering med hans lidenskab for arkitektur ved også at tage arkitektur billeder. Christian mener opmærksomhed på detaljer er afgørende for god arkitektur og værdsætter tæt kontakt med sine kunder. Uanset om det er et lille interiørprojekt eller en ny bygning, bestræber han sig altid på at lave tidløst design og finde de bedst mulige løsning til sin kunders ønsker.

 

 
Ved siden af arkitektur og fotografering elsker Christian dyr og natur. For at slappe af og genoplade nyder han at være udenfor, cykle og spille golf. Oftere vil du finder ham ledsaget af en blyant og et kamera.

golfshot533x552px

Vision

Arkitektur giver omgivelsen som vi befinder os i en vis kvalitet. Vores direkte omgivelser indflyder vores fysiske og psykiske velvære. Når ens omgivelser er ligegyldige og intetsigende, om end ikke provokerende, kan det have en stor negativ effekt. God arkitektur former trygge, inspirerende omgivelser, som giver energi og livsglæde.

Min vision er at arkitektur skal tilføje noget positivt i omgivelsen og kan være med til at løfte og berige de mennesker der færdes i og omkring bygningerne.

For at realisere dette er et tæt samarbejde mellem arkitekt og bygherren og de mennesker der skal bruge bygningen meget vigtigt. Jeg lytter ind til individuelle ønsker og grunden bag dem, for sammen at formulere de endelige krav og kombinere dem med blandt andet omgivelserne og retningslinier. Kompleksitet og udfordringer er en positiv drivkraft til at skabe noget tidsløst som er både unikt og velfungerende.

Når rammerne er lagt er det vigtigt at der anvendes de rigtige materialer til opgaven og at bygningen bliver godt gennemtænkt for at undgå uforsagte ‘overraskelser’ under bygningsprocessen, tekniske såvel som finansielle. Den endelige kvalitet ligger i detaljerne og som både teknisk ingeniør og arkitekt, kan jeg sammenføje det æstetiske med det tekniske og styre byggefolkene mod den ønskede kvalitet for at komme til bæredygtige løsninger der holder i mange år fremover.

Processen vil altid være den samme, om det nu handler sig om en mindre tilbygning, en komplet transformering af en gammel bygning, eller nybyggeri. Kunden og de endelige brugere står centralt og kan forvente et tæt, koordineret, samarbejde mellem alle parter fra ide til endelig realisering.

 

Christian Boontjes – architect

Arbejdsområder

Arkitektur

Fra de første planlæggende skitser, anmodning om byggetilladelser og selve byggeriet. Uanset projektets størrelse nyder jeg at samarbejde med mennesker og finde på de bedst muglige løsninger til mine kunder

Indretning

Ombygning or renovering af gamle byginger og give dem en ny funktion er én af mine specialiteter. Jeg kan lide problemstillingerne man møder ved ombygning af gamle (bevaringsværdige) bygninger og finder tilfredshed i at kunne give en ældre bygning et nyt liv.

Design

Design af diverse brugsgenstande, ofte i kombination med designet af en bygning eller indretning deraf.