Over Christian

Christian Boontjes is in het Gooi, net buiten Amsterdam, gevestigd. Met Deense wortels is zijn werk echter altijd internationaal getint en geïnspireerd geweest. Vanaf jonge leeftijd is hij geïnteresseerd in kunst en architectuur, en de gevoelens en emoties die dit bij mensen los kan maken. Dit leidde hem om aan de Technische Universiteit van Eindhoven af te studeren als architect. Na het opdoen van werkervaring bij verschillende architectenbureaus begon hij een decennium geleden als zelfstandig architect. Meer recent combineert hij zijn passie voor architectuur met die van fotografie in het maken van architectuur foto’s. Zijn ervaring als architect helpt hem om gebouwen te doorgronden en ze te tonen door de ogen van een architect. De attentie voor details die in zijn ontwerpen naar voren komt zie je ook terug in zijn zorgvuldig gekozen composities en de uitwerking van zijn foto’s.

In 2017 ontving Christian van de Federation of European professional Photographers de Excellence award met zijn architectuur fotografie en de Merit award met zijn landschapsfotografie, en werd hij benoemd in de top 10 van Commerciele fotografen in Europa.

Naast architectuur en fotografie houdt Christian van dieren en natuur. Om te ontspannen en zichzelf weer op te laden is hij graag buiten en houdt hij van fietsen en golf. Vaker dan niet zul je hem aantreffen met een pen en een camera binnen handbereik.

Christian-Photographer 300x520

 

 

Christian is lid van

 

    • Federation European Photographers
    • Dutch Professional Photographers Association

    Gem

Gem

 

 

 

Gem

Gem