Werkwijze

Bij het fotograferen van een gebouw werk ik van ’s ochtends tot ’s avonds om de architectuur in verschillende lichtomstandigheden in beeld te brengen. De beleving en emotie ervan wordt teruggebracht tot de essentie en in foto’s vertaald.

Van tevoren wordt de stand van de zon gedurende de dag bekeken en een plan gemaakt voor de te maken foto’s. Zorgvuldig worden de meest interessante composities verkend en wordt inrichting aangepast om de ruimtes op de foto’s op best mogelijke manier tot hun recht te laten komen. Het spel tussen licht en ruimte en het juiste moment waarin deze samenkomen is voor mij cruciaal. Vaak is het nodig dit moment een handje te helpen door licht te blokkeren, te vormen of toe te voegen. Uitgangspunt is altijd het natuurlijk aanwezige licht met als doel dit optimaal in beeld te brengen en waar nodig te verfraaien en te verbeteren.

Om tot een zo goed mogelijk eindproduct te komen is nabewerking van de foto’s een belangrijk onderdeel in mijn werkproces dat vaak net zo lang of langer in beslag neemt als het maken van de foto’s op locatie. Hieronder een aantal voorbeelden van foto’s zoals ze uit de camera komen en het eindproduct na mengen van verschillende opnames in tijd, corrigeren van lichtsterkte en kleuren, aanpassingen in perspectief en het verwijderen van onvolkomenheden en ongewenste elementen.

Speel ermee en ontdek hoe spraakmakende afbeeldingen ontstaan.

 

Christian Boontjes - Naturecenter Before
Christian Boontjes - Naturecenter After

 

Christian Boontjes - Twilight WIP
Christian Boontjes - Twilight After

 

Christian Boontjes - Kitchen Before
Christian Boontjes - Kitchen After

 

Christian Boontjes - Museum Before
Christian Boontjes - Museum After

 

Christian Boontjes - Waterfront Before
Christian Boontjes - Waterfront After

 

Christian Boontjes - BnB Before
Christian Boontjes - BnB After